KNYGŲ MUGĖ 2018 | ĮSPŪDŽIAI

Labas!
Vos spėjau įžengti pro namų duris užplūdo noras pasidalinti įspūdžiais ir mintimis apie šių metų knygų mugę. Iš ties, tai jau kaip ir tradicija, kasmet grįžusi namo skubu dalintis pirkiniais ir įspūdžiais. Tad ką pamačiau/nuveikiau šiemet, kas patiko, o kas ne?
Šiais metais galimybę aplankyti knygų mugę turėjau net dvi dienas: ketvirtadienį ir penktadienį. Ketvirtadienį atsibeldžiau nuo pat ankstaus ryto. Vos atvykusi nuskubėjau apžiūrėti muzikos ir bukanistų salių. Muzikos salei aplodismentai, tikrai išdidinta ir daug jaukesnė nei buvo. Žinoma, labiausiai patiko klasikos salė viršuje. Kadangi mano mylimiausias instrumentas, kuriuo, deja, groti kol kas nemoku, yra pianinas tai vos pamačius patraukiau prie jo. Žodžiu, nežinau kas ten per žmogus grojo, bet grojo tai nuostabiai ir likau sužavėta. Bukinistų salė šiek tiek nuvylė. Nors pernai skundžiausi, kad erdvės per mažai, tais šiais metais jos jautėsi per daug. Nežinau, čia aš gal išlepus ir priekabi. Žinoma, bukinistų salei reikia atiduoti daugiausiai noro, laiko ir jėgų, jei nori ieškoti pačių pačiausių deal'ų. Bet tikrai verta. Pagrindinėje, didžiausioje, 5-oje salėje, man iš tiesų nebuvo taip jau labai kažkaip įdomu... Visų pirma, stendai vėl yra lygiai tose pačiose vietose. Dėl to, nesupraskit klaidingai, tikrai nesiskundžiu, man taip netgi patinka: viską galima rasti daug lengviau ir greičiau. Tačiau siūlomų knygų pasirinkimas nebuvo kažkas WOW. Gerai, čia pati kalta, nes pastaruoju metų šių grožių pirkau daug ir beveik visas norimas naujienas jau turėjau lentynoje. Kuo iš tiesų džiaugiuosi, tai kad turėjau galimybę pamatyti mūsų prezidentę Dalią Grybauskaitę gyvai. Galiu pasakyti, kad realybėje ji atrodo žymiai fainesnė nei televizijoje. Žodžiu, pasirodė daug draugiškesnė ir linksmesnė nei ta versija, kuria pateikia televizija. Penktadienį į knygų mugę iš tiesų atvykau tik dėl to, kad viena gera draugė iš stovyklos laikų savanoriavo bibliotekų erdvėje. Žinoma, ta pačia proga išbandžiau ir šią erdvę. Niekad nesitikėjau, kad gyvoji biblioteka gali būti tokia įdomi! Jei kas dar būsit šiais ar kitais metais tai rekomenduoju visais 300%! Trumpai: kiekvienas žmogus yra tarsi knyga, kuri pasakoja savo gyvenimo istoriją. Mano draugė pasakojo apie dvi ligas: žvyneline ir cukrinį diabetą. Taip pat išklausiau vieno vaikino istorijos apie depresiją. Žodžiu. Galima diskutuot, drąsiai klaust ir klausytis. Tikrai įdomu! Taip pat pasinaudojau kvapų biblioteka (rodos taip buvo pavadinta). Čia labai net neverta išsiplėsti, nes prie kiekvienos knygos yra kvepianti žvakė, o jos aromatas yra įkvėptas tam tikros knygos vietos, kurią galima vietoje perskaityti. Labiausiai patiko „Dvasių namai“ aromatas.
Tiesa, kas man nepatiko, tai kad daugelis ( gerai, beveik visi) renginių buvo skirti vien istorijai. Retas buvo apie šiaip grožinę literatūrą ar ką nors kita. Kas mėgsta istorija, tikrai dievins programą, o kas ja domisi ne taip aistringai... na, tikrai rekomenduoju išbandyti ir kitas sales, nes nusivilti neteks.
All in all, knygų mugė 2018 užskaityta! ♥

Komentarai