JASON RAYNOLDS „VAIKINAS JUODU KOSTIUMU“

„Gal kančiai tikrai reikia draugijos.“

Paribio istorijų ciklo knygos, kiek buvau skaičiusi prieš tai, manęs nelabai sužavėjo. Visgi, šią pasiėmiau į rankas ir gan greitai perskaičiau.
pagrindinis veikėjas - mamos netekęs paauglys Matjas. Po mamos mirties vaikinas susiranda darbą, kad padėtų vis labiau į alkoholizmo liūną klimpstančiam tėvui. Darbas - laidojimo namuose. Atrodo net keista, tiesa? Visai neseniai pats palaidojęs artimą ir brangų žmogų, jis pradeda nuolatos ten dirbti. Tačiau, kaip pats Matjus sako, laidojimo namuose jam gera. Jam patinka stebėti laidotuves, nes tada supranta, kad ne jis vienas kenčia. Kad ir kiti žmonės jaučia tokia pačia neviltį ir liūdesį kaip kad jis jautė netekęs motinos. Vieną kartą, stebėdamas nepažįstamo žmogaus laidotuves, jis sutinka Meilę. Taip taip, tai merginos vardas. Dviejų skausmą kenčiančių jaunuolių keliai netikėtai susipina ir užsimezga graži draugystė.
Knyga patiko, gan lengvai skaitėsi. Labai žaviuosi, kad autorius taip puikiai sugebėjo atskleisti netektį patyrusio paauglio jausmus ir siekius.
3/5♥

Komentarai