ESTELLE MASKAME „AR SAKIAU, KAD TU MAN REIKALINGA?“

Pirmoji dalis čia.
Taigi, Estelle Maskame ir jos antroji knyga. Ką aš galiu pasakyti. Jau pirmoji pareikalavo nervų. Jei skaitėte pirmąją, tai, mano nuomone, antrojoje galite tikėtis visko dvigubai. Gal net trigubai. Nors gal ir ne. Nors pirmąją knygą baigusi buvau visiškai supykusi ir mintyse kėliau klausimus kaip Idena gali taip elgtis, šioje viskas apsiverčia aukštyn kojomis. Kai perskaičiau paskutinius žodžius, viskas ką sugebėjau daryti buvo toliau sėdėti sustingusiai ir lėtai giliai kvėpuoti.
Pradėkime nuo to, kad Idena savo vasaros atostogas nusprendžia praleisti kartu su Taileriu NewYork'e, o ne vaikinu Dinu namuose. Pirmosiomis dienomis tarp abiejų tvyro įtampa, kol galų gale Idena išdrįsta ir pradeda kalbėti apie juos, klausinėti Tailerio ar jis aplamai jaučia jai tuos pačius jausmus, kaip ir ji jam. O gal viskas jau išblėso? Ačiū Dievui, ne. Jaunuoliai patiria tiek daug nuostabių nuotykių, kad net sunku apsakyti. Pirmosios beisbolo rungtynės, įvairių bazių pasiekimai, šiek tiek detalesni jų apibūdinimai, tolesni slapukavimai... Ir, pagaliau, prisipažinimai! Ooooo! Tiesa, vieta kai Megana ir Reičelė turi taip pat Atvykti į New York'ą ir susitikti su Idena, man nepatinka. Pirma: neatvyksta Megana. Antra: Su jais atvyksta Dinas (trečia:) ir Tifanė. Taip. Tifanė. Ką?! Iš karto pasidarė bloga. Tifanė nebūtų Tifanė, jeigu vėl nepradėtų šantažuoti Idenos. Nors iš pradžių mergina pasiduoda šantažui, vėliau padėtį ištaiso ir dėl to šypsojausi kaip pelė gavusi sūrio. Tačiau atskleidus visiems žinia apie Idenos ir Tailerio meilę, teigiamai reaguoja vos keletas. Tai: Emilė, Šliužas, Idenos mama. O kitų reakcijas įsivaizduojat patys. Tačiau nepasakyčiau, kad jie laimingi. Ar verčiau turėčiau minėti jį. Jei pirmojoje dalyje dūsavau ir buvau ne tai, kad pasibjaurėjusi, bet pasibaisėjusi Idenos sprendimu, šį kart tai Taileris. Tik jo sprendimas paliko mane sėdėti sustingusia, išbalusiu veidu ir lėtai gaudančia orą.
Dabar laukiu ir tuo pačiu bijau trečiosios trilogijos knygos. Žinoma, įdomu, kaip susiklostys veikėjų keliai ir kokie jausmai juos kankins toliau, tačiau taip pat bijau, kad Estelle sugniuždys visus trilogijos fanus padarydama ką nors tikrai baisaus.
O Tu ar skaitei šią knygą? Kokia Tavo nuomonė? Jei ne, ar žadi ją skaityti?

Komentarai

Rašyti komentarą