APRILYNNE PIKE „SPARNAI“

Šį kartą į rankas paėmiau Aprilynne Pike knygą „Sparnai“. Pirmą kartą apie ją išgirdau iš draugių, matai kokia gera ir magiška knyga. Perskaičiau. Nepatiko. Šios knygos pagrindinės veikėjos vardas sutampa su knygos „Meilės laiškai mirusiesiems“ herojės vardu. Tačiau knygos neturi nieko bendra.
Taigi pagrindinė veikėja vardu Lorelė Siuvel yra rasta prie durų slenksčio, užauginta hipių namuose, nemėgsta uždarų patalpų ir yra griežta vegetarė. Su šeima persikėlus gyventi į didesnį miestą merginą privalo išmokti kitokio bendravimo ir gyvenimo būdo. Kaip ankščiau minėjau, Lorelė nemėgsta uždarų patalpų, todėl mokykloje stengiasi sėdėti kuo arčiau lango. Mergina jau pirmą dieną susidraugauja su Deividu, kuris atrodo mielas ir linksmas bendraklasis. Ilgainiui ji pastebi tarp menčių išaugusį pumpurą. Kai Lorelė tai papasakoja Deividui, jis nusprendžia padaryti keletą „bandymų“. Pirmasis: Lorelė privalo kuo ilgiau išbūti nekvėpavusi. Rezultatas - trys minutės ir dvidešimt aštuonios sekundės (pasakysiu atvirai, net aš, fantastikos mėgėja, truputėlį nusišaipiau tokiu skaičiumi). Vėliau vaikinas bando užčiuopti merginos pulsą ir jo neranda. Tuomet abu kartu nusprendė, kad Lorelė yra augalas (pfff...). Vėliau Lorelė grįžta į savo gimtąsias žemes. Kaip ir visada, mergina nuklysta į miškus ir sutinka vaikiną vardu Tamenis. Jis jai paaiškina, kad ji yra fėja (viskas, čia jau mano fantazijos taurė liejosi per kraštus. Ir pagalvojau: gal geriau reikėjo šia knygą skaityti prieš tris metus...). Vėliau, susirgus patėviui iš niekur atsiranda agentas kuris nori nusipirkti jų žemes (taip taip, tas pačias kur ji sutiko Tamena). Deividas ir Lorelė iškart supranta, kad kažkas negerai. Paaugliai įsivelia į beprotiškai pavojingus nuotykius. Kai jie jau beveik išsiaiškino kas ir kodėl nori nusipirkti sklypą, tas pats „agentas“ juos bando nuskandinti. Deividas vos nemiršta, o Lorelė su užsidegimu galvoja tik apie mišką. Pabaigoje, Tamenas jai pasako, kad ji yra kažkokia ypatinga fėja ir privalo likti miške. 
Jei nesupratot ką ką tik perskaitėte, labai  nenusiminkite. Aš irgi nesupratau ką skaitau. Kaip ir sakiau, galbūt knyga mane būtų sužavėjusi jeigu būčiau skaičiusi prieš trejus metus, nes dabar fantastikos man buvo daug ir viskas atrodė taip netikra, kad norėjosi mesti knygą į šoną ir niekada prie jos negrįžti. Taip pat kai kuriuose vietose visiškai nesupratau ką norėjo pasakyti autorė, kokią Lorelę ji norėjo mums pateikti. Serijoje yra ir daugiau knygų, ši tik pirmoji, tačiau apie jų skaitymą net nekalbu, nieko gero iš to neišeitų. 

Komentarai

  1. Kaip tu ir sakei - manau, skaitei ją labai netinkamu laiku. Kai buvau jaunesnė, gal 13-14, ši knyga buvo viena iš mano mėgstamiausių. :) Todėl ir dabar tokio amžiaus panelėm rekomenduočiau ją skaityti, nes tikrai, bent man, savu laiku tai buvo žiauriai jėga :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. džiugu, kad nusivylimų etikėtėje tik 2 knygos, bet taip knieti jas paimt ir pažiūrėt kas per vienos jos :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atsakymai
    1. po to pasidalink, ar ir tave ji nuvylė taip kaip mane :D

      Panaikinti

Rašyti komentarą